Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.10, 06:10   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması

Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması

Malzemeler:

6 büyük enginar
1 1/4 bardak zeytinyağı
5 bardak enginarların ayıklandığı limonlu ve unlu su
1/2 limonun suyu
1/2 çorba kaşığı toz şeker
2 büyük yağ kâğıdı


ENGİNARLARIN DOLDURULDUĞU İÇ:

500 gr. kabuklu iç bakla
250 gr. soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 kahve fincanı su.


ENGİNARLARIN İÇİNE AYIKLANDIĞI SU

10 bardak su
2 çorba kaşığı un
1 limon


YAPILIŞI:

İÇ: Bir kaba zeytinyağı, küçük küçük doğranmış soğanları, tuzu, içlerinin ince kabukları soyulmuş ve küçük küçük kıyılmış bakla içi ile pirinci koyarak 5 dakika kavurun. Sonra bunlara su katarak 5 dakika daha pişirin. Ayrıca buna dereotu da ilâve ederek, kabı ateşten indirip bir tarafa bırakın.

ENGİNARLARIN KONACAĞI SU:

Büyük bir tencereye su koyun, un ilâve edin ve büyük bir limonun suyunu da sıkarak iyice karıştırın. Sonra bu suya, enginarların yaprakları koparıp hemen atın. Daha sonra bir tarafa bıraktığınız içle enginarları teker teker doldurun ve her enginarı hafifçe ısıtılmış yağlı kâğıda sararak doldurulmuş kısımları üste gelecek şekilde bir tencereye yan yana döşeyin.

Bu enginarlara zeytinyağı, 1/2 limonun suyu, toz şeker, enginarların içine ayıklandığı un ve limonlu sudan 5 bardak ilâve ederek kapağını kapatın. Orta ısıdaki ateş üzerinde bir buçuk saat pişirin. Sonra ateşten indirerek iyice soğutun. İtina ile kâğıdı çıkarıp sapları yukarda olarak tabağa yerleştirin ve servis yapın.

Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat 20:01 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla