Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.10, 06:09   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması

Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması


Malzemeler:


4 kişilik
32 adet ebegümeci yaprağı
Yarım su bardağı pirinç
Yarım kg taze soğan
3 dal ince doğramış taze sarımsak
1 demet taze nane, dereotu, maydanoz
Kimyon, yenibahar
Yeterince tuz, şeker
1 çorba kaşığı limonsuyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su


Tarifi:

1 Ebegümeci yapraklarını kaynar suda 3 dakika bekletin. Sonra hemen buzlu suya aktarın.
2 Yarım su bardağı pirinci, ince doğranmış taze soğanları, taze sarımsakları, dereotunu, maydanozu, naneyi, kimyonu, yenibaharı, tuzu ve şekeri karıştırarak, sarmanın içini hazırlayın. Yaprakları süzerek, sudan çıkarın.
3 Hazırladığınız içi yaprakların içine koyarak, sarın. Tencereye dizin. Limon suyu ve zeytinyağını sarmaların üzerine dökün. Suyu ekleyin. 15 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Not: Ebegümeci, kendiliğinden büyüyen bir ottur. Bu otu iyi tanıyorsanız, temiz su kenarlarından kendiniz de toplayabilirsiniz. Yoksa mutlaka tanıdığınız bir pazar esnafından satın almalısınız. Çünkü büyüdüğü ortama bağlı olarak zararlı maddeler içerebilir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla