Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.10, 06:01   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi


Malzemeler


500 gr kavurmalık kuşbaşı et
1 Tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
20 Adet kuru patlıcan
Yeteri kadar tuz, karabiber
4 Adet soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çay bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay kaşığı fesleğen



Hazırlanışı

Kuşbaşı etini margarinle birlikte bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.

Etler kavrulunca yıkayıp, süzülmüş 2 çay bardağı pirinci, küçük doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin.

Kuru patlıcanları sihay suyu çıkana kadar haşlayıp, süzün.

Haşladığınız patlıcanların içine kavurmalı dolma içini doldurun.

Tencereye yatık olarak dizin.

Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün.

Dolmaların üzerine bir tabak örtün ve tencerenin kapağını kapatın.

Önce hızlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

30 Dakika dinlendirip, servis yapın.

NOT : Arzuya göre patlıcan dolmasını, kuru soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla