Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.10, 05:59   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Ebegümeci Sarması Tarifi

Ebegümeci Sarması Tarifi

Yarım kg ebegümeci (iri yapraklı),
3 yemek kaşığı pirinç (50 gr),
500 gr kıyma, 2 adet soğan,
1 yemek kaşığı margarin,
1 yemek kaşığı salça,
yarım limon,
yarım demet maydanoz,
tuz ve karabiber.




Hazırlanışı

Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozları ince kıyın. Kıymanın içine soğan, pirinç, salça ve maydonozu katıp karıştırın. Tuz, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyin.

Ebegümecini ayıklayıp saplarını koparın. 1-1,5 lt suya yarım limon suyu ve tuz ekleyip kaynatın. Kaynayan suda ebegümeci yapraklarını 15 dakika haşlayın. Tüylü kısımları iç tarafa gelecek şekilde hazırladığınız içle sarın.

Yayvan bir tencereye sarmaları dizin. Ebegümeci yapraklarıyla üzerini kapatıp, sarmaların üzerine çıkana kadar su koyun. Margarini ekleyip ağzı kapalı olarak 40 dakika pişirin.

Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat 19:41 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla