| Fırında Etli Kabak Dolması Fırında Etli Kabak Dolması içindekiler - 6 adet top kabak
- 125 gr orta yağlı kıyma
- 1 avuç maydanoz (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı taze kekik (doğranmış)
- 3 adet taze yeşil soğan ya da 1 adet küçük boy kuru soğan (ince ince doğranmış)
- 2 tatlı kaşığı, tepeleme dolu domates salçası
- 1 kahve fincanı pirinç (yıkanmış ve süzdürülmüş)
- Zeytinyağı
- 1 adet limon
- Tuz, karabiber
hazırlanışı - Kabakları iyice yıkayın ve küllahlarını kalınca kesin. Bir tatlı kaşığı yardımıyla kabağın ve kapak olarak kullanacağınız küllah bölümünün içini oyun.
- Oyulmuş kabakları kaynar su dolu bir tencereye atın ve 5 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk suyun altından geçirin ve süzdürün.
- Kabakların içini hafifçe tuzlayın ve biberleyin. Tabanını bıçakla birkaç yerinden delin ki pişerken suyu içine çeksin.
- Ayrı bir kasede kıymayı, maydanozu, kekiği, soğanı, salçayı ve pirinci karıştırın.
- Yarım limonun suyunu sıkın, tuz ekleyin ve hepsini elinizle yoğurup 6 eşit parçaya bölün. Avucunuzla top haline getirip, kabakların içine doldurun. Kapaklarını kapatın.
- Kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kalan yarım limonun suyunu sıkın. İki kahve fincanı kaynar su ekleyip, önceden 200 derece ısınmış fırında 50-60 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine ince doğranmış dereotu serpiştirin ve süzme yoğurtla servis yapın.
|