Konu
:
Kestaneli Lahana Dolması
Tekil Mesaj gösterimi
01.01.10, 05:54
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kestaneli Lahana Dolması
Kestaneli Lahana Dolması
Malzemesi:
1 adet orta boy lahana
1 bardak kestane içi
6 adet kuru soğan
1 bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun suyu
3 adet kesme şeker 1,5 bardak su Tuz
Tarifi:
• Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın.
• Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya atıp, çıkartarak yumuşamasını sağlayın.
• Yaprakları uzun şeritler halinde kesin.
• Elinizin içi kadar parçalar yapın.
• Kenarda bekletin.
• Soğanları zardan ufak doğrayıp, zeytinyağında pembeleştirin.
• Pirinçleri içine atın. 10-15 dakika karıştırarak, kavurun.
• Ocağın altını kısın. İçine haşlanmış kestaneleri, ayıklanmış üzümleri, tarçını, limon suyunu, şekerleri ve tuzu ekleyin.
• Yarım bardak su atıp, kısık ateşte demlendirin.
• Yaprakları tezgahın üzerine tek tek açın.
• Bir kaşık dolusu harcı içine koyun.
• Lahana yapraklarının kenarlarını içe doğru katlayarak, rulo haline getirin.
• Tencereye önce lahana yapraklarını sonra da dolmaları dizin.
• Üzerini tekrar lahana yapraklarıyla kapatın. 1 bardak su ilave edin.
• Kısık ateşte 40 dakika pişirip, altını kapatın.
• Soğuduktan sonra yaprakları atın.
• Dolmaları servis tabağına dizin.
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul