Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.01.10, 05:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Kestaneli Lahana Dolması

Kestaneli Lahana Dolması


Malzemesi:
1 adet orta boy lahana
1 bardak kestane içi
6 adet kuru soğan
1 bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun suyu
3 adet kesme şeker 1,5 bardak su Tuz

Tarifi:
• Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın.
• Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya atıp, çıkartarak yumuşamasını sağlayın.
• Yaprakları uzun şeritler halinde kesin.
• Elinizin içi kadar parçalar yapın.
• Kenarda bekletin.
• Soğanları zardan ufak doğrayıp, zeytinyağında pembeleştirin.
• Pirinçleri içine atın. 10-15 dakika karıştırarak, kavurun.
• Ocağın altını kısın. İçine haşlanmış kestaneleri, ayıklanmış üzümleri, tarçını, limon suyunu, şekerleri ve tuzu ekleyin.
• Yarım bardak su atıp, kısık ateşte demlendirin.
• Yaprakları tezgahın üzerine tek tek açın.
• Bir kaşık dolusu harcı içine koyun.
• Lahana yapraklarının kenarlarını içe doğru katlayarak, rulo haline getirin.
• Tencereye önce lahana yapraklarını sonra da dolmaları dizin.
• Üzerini tekrar lahana yapraklarıyla kapatın. 1 bardak su ilave edin.
• Kısık ateşte 40 dakika pişirip, altını kapatın.
• Soğuduktan sonra yaprakları atın.
• Dolmaları servis tabağına dizin.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla