Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.12.09, 03:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Tavuklu Risotto

Tavuklu Risotto

Malzemeler,


2 bardak Risotto pirinci

2 yemek kaşığı tereyağı

300 gram tavuk göğüs fileto

150 gram mantar

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

5 bardak tavuk suyu

Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

1 demet maydanoz

2 yemek kaşığı krema

Damak tadınıza göre tuz ve karabiber

Hazırlanışı,

Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.

Mantar, tavuk eti ve maydanozu doğrayın.

Tavaya tereyağını alıp kızdırın.

Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip hafif kavurun.

Mantar, tavuk, karabiber ve tuzu tavaya ilave edip yaklaşık 8 dakika kavurun.

Pirinci tavaya ekleyip bir dakika kavurun.

Tavuk suyundan bir bardak alıp tavaya ilave edin.

Orta dereceli ateşte pirinç suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.

Aynı miktarda tavuk suyunu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.

Tüm tavuk suyu bitene kadar aynı işlemi yapın.

Krema, parmesan peyniri ve maydanozu tavaya ilave edin.

Risotto suyunu tamamen çekmeden bir kez karıştırıp ocaktan indirin.

15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun

Püf Noktası: Risotto’nun özelliği hafif lapa kıvamında olmasıdır. Tam kıvamı yakalamak için tavuk suyunu yavaş yavaş çektirerek eklemelisiniz.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla