Konu: Simit Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.12.09, 03:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Simit Tarifi

Simit Tarifi

Malzemeler

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket yaş maya

1 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı çörek otu

1 su bardağı pekmez

2 yemek kaşığı soğuk su

Yeteri kadar un

Hazırlanışı,

Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın.

Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin.

Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın.

Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin.

15-20 dakika mayalanması için bekletin.

Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin.

Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

Kâsede pekmez ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın.

Karışımı simitlerin üzerine eşit miktarda sürün.

Çörek otunu simitlerin üzerine serpin.

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Yanında kaşar peynirle sıcak servis yapın.

Afiyet olsun
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla