Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.12.09, 16:45   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Gözlerinizi Nasıl Koruyabilirsiniz?

Gözlerinizi Nasıl Koruyabilirsiniz?

Göz sağlığının temelinde düzenli göz muayenesi vardır, çünkü çoğu göz hastalığı son evresine gelinmedikçe hastalar tarafından fark edilemez, bir uyarı işareti yoktur. Ancak bazı sorunlar da beklenmeyen bir anda oluşup hasta için uyarı oluşturur.
Alman Göz Hastanesi’nden Op. Dr. Burak Bilgin'in verdiği bilgilere göre, neredeyse tüm göz yaralanmaları önlenebilir. Tenis, basketbol gibi çoğu sporda göz yaralanması riski vardır. Kimyasal maddelerle yapılan ev temizliği, ufak tefek tamirat işlerindede göz yaralanması riski vardır. Mümkünse bu tür işlerle uğraşılırkenkoruyucu gözlük takmak gerekmektedir.

Göz Sağlığını Korumak İçin Tavsiyeler

* Fırından çıkmış buharı üzerinde yemeklere yakından bakmayınız, buhar göze ısı yoluyla zarar verebilir, yanığa yol açabilir.

* Başka birisi için reçete edilen bir damlayı kullanmayınız.

* Başka birisinin kullandığı makyaj malzemelerini kullanmayınız.

* Fiş ve patlama riski olan bir şişeyi açarken kendinizin ve etraftakilerin yüzünden uzağa yönlendirerekve mümkünse bir havluyu etrafına sararak açınız.

* Uzun süre bilgisayar monitörüne bakmak zorunda kaldığınız zamanlarda; gözlerinizi sık sıkkırpın, vücudunuzun, kafanızın ve gözlerinizin konumlarını sık sık değiştirin.

* Okuma, TV seyretme gibi gözün sürekli ve dikkatli kullanılması durumlarında ne kamaşmayapacak kadar parlak ışık ne de görmeyi güçleştirecek kadar az ışık olmalıdır.

* Okuma mesafesi (30-40 cm), TV seyretme uzaklığı 3-4 mt’den az olmamalıdır.

* Parlak güneş ışığının ultraviyole etkisinden korunmak için güneş gözlükleri gerekli olduğu gibi değişik ışıkkaynaklarına meslek veya diğer amaçlarla maruz kalabilecek kişilerin koruyucu gözlük kullanmaları gerekmektedir.

* Özellikle şeker hastalığı gibi gözü direkt etkileyen sistemik bir hastalığa sahip kişiler kontrollerini 6 ayda birmutlaka yaptırmalıdırlar.

* Eğer göz yaralanmasına maruz kalırsanız,ani ağrı, görme kaybı, ışık çakmaları, aniden ortaya çıkan ya da artan sinek uçuşmaları ve görmede değişiklikler olması durumundavakit kaybetmeden göz hastalıkları uzmanınıza başvurunuz.

Not: İnternetten alıntıdır.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla