Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.12.09, 21:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Akasya
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 255
Konular: 229
Puan Grafiği
Rep Puanı:1700
Rep Gücü:0
RD:Akasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 139
35 Mesajına 70 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Doğan Canku Biyografisi-Doğan Canku Hayatı-Doğan Canku Yaşamı-Doğan Canku Kimdir?

Doğan Canku Biyografisi-Doğan Canku Hayatı-Doğan Canku Yaşamı-Doğan Canku Kimdir?

Doğan Canku 1947 yılında Kütahya'nın Tavşanlı kazasında doğdu. Henüz konuşmayı dahi bilmediği 2,5 yaşında "Ey Dün Dan" adlı ilk bestesini yaptı. İlk müzik nosyonlarını amatör bir müzikolog olan babası Şeref Canku'dan aldı.

1958 de Ankara Devlet Konservatuarı'nı kazanarak 6 yıl viyolonsel ve piyano eğitimi gördü. 1964 yılında klasik gitar ile tanışan Canku, bu enstrümana büyük bir tutkuylabağlandı. O yıllarda gerek bu enstrümanın konservatuarda eğitimininolmaması, gerek yasakların getirdiği baskı, Doğan Canku'nun eğitimini yarım bırakmasına neden oldu. Bundan sonra Canku'nun profesyonel hayatı başlamış oldu. Çok kısa sürede flamenco gitar çalmayıöğrenip ülkenin en iyi gitaristleri arasına adını yazdırdı. Bir çok profesyonel şarkıcıya eşlik ederek onların repertuarlarına önemli ölçüde katkıda bulundu.

1967 de Ankara Radyosu'nda açılan bir sınavı kazanarak Klasik Türk Müziği teorisi ve pratiği üzerinde eğitim gördü.

1969 yılında Selami Karaibrahimgil ve Ahmet Kurtaran ile birlikte Modern Folk Üçlüsü adındaki topluluğunu kurdu.Türk Halk Müziğini ve Klasik Türk Müziğini modernize ederek çok seslendirdi ve 15 yıl boyunca yurt içinde ve dışında yüzlerce konser, TV ve radyo programları yaptı. Yaklaşık 45 ülkedeTürkiye'yi defalarca temsil etti.
1974 yılında Hacettepe Üniversitesi Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü'nde müzik direktörlüğü ve araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1980 yılında İstanbul'a yerleşerek profesyonel müzik hayatına tek başına devam etti. Modern Folk Üçlüsü ile yaptığıbir çok 45 lik ve 5 adet LP nin yanı sıra, kendi adına bir adet LP ve üç adet CD çıkardı.

Modern Folk Üçlüsü ile çıkarttığı albümler:
- Modern Folk Üçlüsü
- Bizim Tepeler KOnseri
- 40 Yıl Sonra - Takalar
- Çocuklarımız İçin
- Pop
- Bir Doğru Nota Öyküsü
- Yapı Kredi Yayınları - Çocuk Şarkıları
- İş Bank. Kül. Yay.

Solo Albümleri:
- Doğan Canku
- Köçekler
- Sonsuza Dek, Ayrılık
- Doğan-n'ın Uyanışı

1990 yılından itibaren profesyonel müzik hayatına sadece konser, söyleşi ve kaset-CD çalışmalarıyla devam eden sanatçı, 1993 yılında kendi adını taşıyan bir müzik dershanesi açtı. Halen bu müzik dershanesinde geniş bir kadro ile eğitimveren Canku'nun en büyük arzusu ve hedefi özel bir konservatuar açarak, daha geniş kitlelere hitap edebilmektir.

Doğan Canku'nun hayatı boyunca ilgi duyduğu, araştırdığı ve bizzat deneyimlediği diğer bir konu da metafiziktir.Henüz 4 - 5 yaşlarında deneyimlediği ve ne olduğunu anlayamadığı doğaüstü olaylar, 16 yaşından itibaren onun metafiziğe yönelmesine neden oldu. Uzun yıllar Hatha Yoga, Konsantrasyon ve Kontamplasyon Meditasyonu üzerinde çalışmalar yaptı. 1986 yılındaMaharishi Mahesh Yogi'nin öğretisi olan Transandantal Meditasyon'nu ve 1990 yılında TM Sidhi tekniklerini öğrendi.

1975 yıllarında Uzak Doğu savaş sanatlarına da ilgi duyan ve bir süre Taek-won-do, Kung-Fu gibi dövüş teknikleri üzerinde çalışan Canku, ileriki yıllarda ülkenin en iyi Aikidoustalarından, İhsan Özgün'den (5. Dan) bu sanatın inceliklerini öğrenmeye başladı. Siyah Kuşak 1. Dan sahibi olduktan sonra ustası İhsan Özgün'ün adına açılan aikido okulunun da kurucuları arasında yer aldı.

Vejeteryan usulü yemek pişirmekten, botanik ve el sanatlarına kadar bir çok hobisi de bulunan Canku'nunyayınlanmış üç de kitabı bulunmaktadır. Bu kitaplardan bir tanesi, şiirleri ve metafizik deneyimlerini konu alan "Ey Dün Dan", diğer iki tanesi de müzik eserlerinden oluşan nota kitaplarıdır.

Not: İnternetten alıntıdır.
Akasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla