| --->: Elifba Öğrenelim Dua ile başlar Elifbamız  Ne zaman elimize bir Elifba alsak hep şu dua ile karşılaşırız: “Bismillahirrahmanirrahim. Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bil hayr. “
Bu duanın anlamı şudur: “Ey Rabbim işimi kolaylaştır, zorlaştırma ve hayırlı bir sonuca erdir.”
Başlama duamızın anlamını da öğrendikten sonra yapacağımız bir şey daha kalıyor. O da Elifbamızın ilk harfini okumaya ve öğrenmeye başlamadan önce bu duayı yapmak. Tabii ki önce her güzel işimizde olduğu gibi “Besmele” çekmeyi de unutmuyoruz.
Kur’an öğrenmek için ne zaman Elifba’yı açıp okumaya ve Kur’an harflerini öğrenmeye başlasak karşımıza Peygamberimizin (sas) şu sözü de çıkacaktır: “Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve başkalarına öğretendir.”
Yine Peygamber Efendimizin bir sözü daha vardır ki, bu da anne ve babalarımızı Kur’an’ı öğretme konusunda teşvik etmekte ve müjde vermektedir: “Çocuklarına Kur’an öğreten anne-babaya cennette taç giydirilir.”
Ayrıca kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim de bize şunu emreder: “Seni yaratan Rabb’inin adıyla oku!”
Bismillah diyelim ve alfabemize başlayalım! Kur’an-ı Kerim Elifbası’nda 28 harf vardır!
Kur’an-ı Kerim alfabesinin birbirinden güzel 28 harfi var.
Bu harfler, “Elif” harfiyle başlar, “Ye” harfiyle biter. Bu harflerin Türkçede kullandığımız harflerden farklı bir özelliği vardır. Bu harfler sağdan sola doğru yazılır ve yine sağdan sola doğru okunurlar.  Lâmelif: Lâm ile Elif’in birleşmesidir
Lâmelif, Lâm ve Elif harfinin yanyana gelmesiyle oluşur. Bu da bizlere yazarken ve okurken kolaylıklar sağlar. Onun için Lamelif harfini de Kur’an harflerinden biri sayarız |