Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.12.09, 23:35   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Kalp Hastalıklarına Balık Tavsiyesi

Kalp Hastalıklarına Balık Tavsiyesi

Kütahya Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Hastanesi doktorlarından Enis Koçak, kalp hastalarının içerdiği koruyucu yağ asidi sebebiyle balığı sofralarından eksik etmemesi gerektiğini söyledi.

Kalp ve Damar Hastalıkları Mütehassısı Dr Enis Koçak, balıkta herkes
için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda bulunduğunu
bildirdi İhtiva ettiği koruyucu yağ asidi ile balığın kalp hastaları için
önemli bir gıda olduğunu belirten Enis Koçak,“Balıkta doymamış yağ
asitleri fazla İçerdiği koruyucu yağ asidi ile balık, kalp hastalarının
tercih etmesi gereken bir gıda. Bu özelliği ile tam bir kalp dostu Balık
üstelik kolesterol açısından da fakir bir et. Bu açıdan kırmızı ve beyaz
etten daha sağlıklı olan balık düzenli olarak tüketilmeli” dedi.

Balıktan istenen faydanın sağlanabilmesi için pişirilmesine de dikkat
etmek gerektiğini vurgulayan Enis Koçak,“Balığı ızgarada ya da fırında pişirmek daha sağlıklı Yağda kızartıldığı zaman kolesterol ve yağ oranı artıyor. Avantajını kaybediyor” diye konuştu.

Koçak, bol miktarda B, A ve D vitamini bulunan balığın her yaşta insan için çok besleyici olduğunu sözlerine ekledi.

Not: İnternetten alıntıdır.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla