Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.11.09, 04:33   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Anadolu Usulü Rulo Tatlısı

Anadolu Usulü Rulo Tatlısı


200 gr margarin
7 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 kg süt ve 1 paket vanilya
Arasına sürmek için;
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz



HAZIRLANIŞI

Orta boy çelik bir tencerede önce yağı eritelim. Sonra unu ilave edip, pembeleşinceye kadar 2-3 dakika kavuralım. Üzerine sütü yavaş yavaş ilave edelim. Vanilya ve şekeri de ekleyerek sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya ve koyulaşmaya başladıktan 5-6 dakika sonra, muhallebiyi ocaktan alalım. Sonra soğumaya bırakalım ve muhallebi biraz ılıklaşınca mikserle iyice 4-5 dakika kadar çırpalım.

Öte yandan içi suyla hafifçe ıslatılmış kare veya dikdörtgen bir tepsiye bu muhallebiyi döküp yayalım. Sonra da buzdolabına koyup, 2-3 saat kadar bekletelim. Buzdolabından çıkarıp, bir ucundan spatula ile donmuş katı muhallebiyi kaldırıp, arasına dövülmüş cevizi yayalım ve rulo yapalım. Üzerine de Hindistan cevizi ile Şam fıstığını (Antep Fıstığı) serpiştirip servise sunalım. Tıpkı rulo pasta gibi dilimleyelim.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla