Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.11.09, 04:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Cevizli Tatlı

Cevizli Tatlı

içindekiler
•6 su bardağı un
•1 su bardağı sıvıyağ
•1 su bardağı eritilmiş tereyağı / margarin
•3 yemek kaşığı yoğurt
•1 yumurta
•1 çay kaşığı kabartma tozu
•1 paket vanilya
•1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbeti :
•3 su bardağı toz şeker
•3 su bardağı su
•1 yemek kaşığı limon suyu
hazırlanışı
•Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
•Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
•Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına ceviz içi yerleştirin. İki ucunu üst üste kapatın. (İyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor.)
•Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 C fırında iyice kızarana kadar pişirin. (Nar gibi kızarsın, iyi kızarmazsa şerbet dökünce tatlılar beyaz kalıyor.)
•Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerlerine ceviz serperek servis yapın.

Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:48 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla