Konu: Babagannuş
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.11.09, 02:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Babagannuş

Babagannuş

Malzemeler:


- 1 adet kemer patlıcan
- ¼ su bardağı çırpılmış yoğurt
- 2 çorba kaşığı tahin
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- süslemek için ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:

Patlıcanı çatalla birkaç yerinden deldikten sonra kabukları simsiyah yanana kadar közleyin. Ilıyınca patlıcanları sapından tutarak aşağıya doğru bir bıçak yardımıyla ve parmaklarınızla yanmış kabuklarını soyun.

Patlıcanları küçük parçalara ayırarak mutfak robotuna koyup, üzerine dövülmüş sarımsağı, tahini, çırpılmış yoğurdu ve tuzu ilave edip çekin.

Limonu da ekleyip, karıştırın ve servis tabağına alıp, üzerine sızma zeytinyağını gezdirin. Kırmızı pul biber ve maydanozla da süsledikten sonra servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla