Konu
:
Kaysefe
Tekil Mesaj gösterimi
29.08.09, 12:38
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kaysefe
Kaysefe
MALZEME:
Yarım kg kuru erik
1 çay bardağı pekmez
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz
HAZIRLANIŞI
:
Erikleri bol suda 10 dakika kadar bekletin. Ovalayarak yıkayın, süzün. Uzunlamasına yarıya bölerek çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye alın. Üstünü geçecek kadar temiz suyla 1 saat kadar yumuşaması için bekletin. Üzerine pekmezi de dökün. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alın. Ayrı bir tavada kızdırdığınız tereyağını ve dövülmüş cevizi üzerine gezdirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
NOT: Kaysefeyi kuru kayısı ile de hazırlayabilirsiniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul