--->: Oyun Şiirleri-Oyuncak Şiirleri-Oyun ve Oyuncak Konulu Şiirler Oyuncaksız Çocuk oyuncaklarımın bir gün elimden alınacağını düşünmeden daha çocukken hayallerimi keşfettim boyalı kalemlerinden hayatın beyaz duvarlarına evimizin annem kızardı ama olsun beyaz bir defter koyardı önüme oğlum buna çiz derdi oysa; benim hayallerim kocaman olduğunu annem hiç bir zaman bilmedi sonra yenilgiyi öğrendim ne zaman tükendiğimi sansam sokak maçlarında annem yine kızardı yakam kirlenir ve önlüğümün düğmeleri kopardı olsun, yenile yenile bir gün yenilmemeyi de öğrendim. uyurken gördüm anneme anlattım rüya dedi ilk rüyamda gördüm sonra karlar yağarken pencerenin önünde bekledim annem üşütürsün, hasta olursun sobanın yanında otur derdi oturmazdım, huysuzdum, durduğum yerde durmazdım sonra masallar anlatırken annem bekledim çıkıp gelmeni evvel zaman içinden sen daha güzeldin tüm anlatılan prenseslerden annem anlamadı ama artık yaşamak için bir nedenim vardı bazı yıldızların yeri hiç değişmiyordu gökyüzünde tıpkı öyledir seninde yerin o yıldızlar gibidir yüreğimde sana tüm çiçekleri toplardım kızardı annem ama olsun sen hepsinden daha güzeldin annem yıllar sonra adam oldu oğlum diyordu büyüdüğümü düşünerek olsun artık duvarlara resim yapmıyor televizyondaki küçük adamları görmek için arkasından bakmıyordum ya annem artık hoşnuttu hoşnut oysa; kavuşmak için beklemekmiş en büyük umut Serkan Ökçe |