--->: Noktalama İşaretleri ile İlgili Şiirler-Noktalama İşaretleri Şiirleri ; Noktalı Virgülün Şiiri Noktalı virgül derler benim adıma Amcasıoğlu olurum Kral’ın Bir ayrıcalık sağlar elbette Noktalama İşaretleri Ülkesinde da bana. Arazi olurum sık sık Ense yaparım orda burda fazla görünmem ortalarda ama çok gerektiği zaman hemen yetişirim imdada. Pek zahmetli değildir işim Bir cümle içindeki iki küçük cümlenin girerim arasına; olur biter; hepsi bu. Göreceğiniz gibi şu örnekte: “Kilometrelerce yürüdük, kimse yorulmuyordu; çünkü tertemiz hava yorgunluğumuzu alıyordu.” Haaa durun hele, ögeleri arasına virgül konan sıralı cümleler arasında yer alırım bir de. Bu da oldukça önemli. “Müzikten, Beden eğitiminden üç; aritmetikten sıfır aldım.” Kim bunu söyleyen tembel tekerlek? Düşünün biraz size zahmet. Tahmin etmişsinizdir elbet: Murat, sınıfımızdaki baş yaramaz. Dilbilgisini seviyor neyse ki Bizim dersten kötü not almaz. Gidiyor musunuz, durun canım nereye Sözüm bitmedi daha Bu bize söylenmemişti denilmesin, bakın: Noktalı işretlerden sonra büyük harf kullanmaya kalkmayın sakın. Fevzi Günenç |