--->: Noktalama İşaretleri ile İlgili Şiirler-Noktalama İşaretleri Şiirleri ( : ) İki Noktanın Şiiri Ben de akrabasıyım Kral noktanın ama bununla öğünmem asla “Kime benziyorsun? ” diye sorsalar bana kendime benzediğimi söylerim iftiharla. Lafı uzatmayalım işimize bakalım. beni anlayabilecek misiniz bakalım. Belki işim az ama varlığım çok gerekli Bunu bilirim, her zaman bunu söylerim Ön sırılardadır daima Noktalama İşaretleri arasındaki yerim Bana kulak verirseniz size işimi bedavadan öğretirim Buyurun, başladım bile işte: Bir cümleden sonra örnekler mi verilecek? Hiç durmayın tembeller gibi öyle Yerleştirin beni, yani iki noktayı beklemeden o cümlenin sonuna, şöyle: “Şu dünyada çok sevdiğim insanlar: Başta annem, babam; öğretmenim de var.” Birinden bir söz mü aktarıyor orada biri ne? Neden iki nokta koymuyor cümlesinin sonuna öyleyse? Atatürk diyor ki: “Yarının büyükleridir bugünün küçükleri! ” Konuşma mı başlattı biri Sıralamayı sürdürelim öyleyse örnekleri: Gürültü yapan çocuklara seslendi sınıf başkanı gene: - Susmazsanız eğer arkadaşlar hepinizi, söylerim öğretmene! Çocuklar, öğrenmek isterseniz beni eğer Öğrettiklerime kulak vermeniz yeter Şimdi hakkımı yemeden söyleyin lütfen: Önemli biri değil miymişim ben meğer? Fevzi Günenç |