--->: Meslekler ile İlgili Şiirler-Meslek Şiirleri-Belediye Başkanı Belediye Başkanı Eğer bir belediye başkanı olsaydım Çocuk bahçeleri yaptırırdım ilkin bol bol Caddelerde oynayıp araçların altında Kalmasın diye çocuklar Eğlenebilsin diye Doyabilsin diye En doğal hakları olan oyunlara Oyuncağı olmayanlar da.... Sonra bol bol oto parkı yaptırttırdım Her evin altında bir garajı olacak Oto sahiplerinin derdim Yürüyecek yol kalmıyor kimseye ama canım Öyle gelişigüzel sıralamasınlar Sokaklara caddelere otolarını. Zabıtalara kovalattırmazdım sokak satıcılarını Onların da evinde akşamları Kendilerine ekmek getirmesini bekleyen Çocukarı olduğunu unutmazdım Evet hiç de hoş değil O köşede bu köşede Sokak satıcılarının Görüntü kirlemesi yapmaları Doğru ama istenirse Buna da bir çözüm Bulunur her halde. İnsan çözüm mü bulamaz Belediye başkanı olduktan sonra... Arttırırdım ulaşım araçlarının sayısını, Göz yummazdım inanların Üst üste seyahat etmesine Karayolları, trenyolları boyunca Çirkin manzaralar görülür Buraları güzelleştirirdim hemen Yabancılar gelip görüp Ayıplamasınlar diye bizi. Aman vermezdim halkın Sağlığına aykırı şeyler üretenlere Durmadan fiyatını Atırttırmazdım her şeyin Örneğin ekmeğin, Elektriğin suyun... Zamanında veridim İşçinin ücretini Hem de bir tamam verirdim insanca yaşayabileceği Kadarını verirdim eğer Veremeyeceksem bu işi Üstlenmedim. Ve ben en az ücret alan İşçi kadar maaş alırdım Onların bu parayla Nasıl geçinebildiklerini Yaşayarak görmek için Evsizlerin de evi barkı olsun diye İşçilere, yoksullara, Emeklilere, dullara Ucuz ucuz arsalar dağıtırdım Dağ taş arazi nasıl olsa Sığınabilecekleri bir söğüt dalı Bulunsun onların da İşte bütün bunları ve daha pek çok Güzel şeyleri yapardım eğer Belediye Başkanı olsaydım ben. Fevzi Günenç |