--->: Deprem Şiirleri-Afet Şiirleri-Deprem ve Afet Şiirleri-Varto Depreminde BirÇocuk Varto Depreminde Bir Çocuk Ogün bir rüya anlattı dedem Evimizin arkasından geçen kara tren Yolcuları tıkış tıkış Dedem kardeşlerim... Munise,Hurşit,Ali,Ayten Anlatırken dedem Sıtem etti babaannem Beni unuttun mu sen Öğlen uykusunda Çiftesini doğrulturken ejderhaya babam Hidetinden rüyanın Kaçmıştı sarsıntıyla aniden Bu bir zelzeleydi Vartoyu vuran Beşik gibi salandı Beşikkayam Elimde ekmeğimle evden koşarken Merdivenlere basmadan uçtum ben Üstündeydim eski ev damının Yıkılırken eski dam Fırlatıldım geriye ben Neredeyim ne oldu bana Çok karanlıktı Ne olduğunu anlayamadan Bir feryat,feryatlar koptu karanlıktan Felek götürememişti beni Duruyordu elimde ekmeğim Annemin feryatları bastırdı Bütün feryatları Enkaza doğru koşarken annem Çılgınca saldırdı toprağa taşa Anneciğim elmaağacının gölgesinde Ağitlarda artık Eğleniyorduk biz çocuklar Devam eden artçılarla Salandıkça sallansın istiyorduk Ağıtlar yanı başımızda İlk gece sarsıntılarla eğlenmiştik Sabaha kadar Taşınırken kabristana yolcular Yoktu kara tren Kağnı arabasındaydı yolcular Kaç can taşındı söylemiyeyim Ama dördü oyun arkadaşım Bir mevsim aynı yerlerde Oyunlar oynadım gölgelerle Ümit Fatma Uçar |