| Kayısı Marmelatlı Tart Kayısı Marmelatlı Tart Hem görüntüsü hem de lezzetiyle damağınızı tatlandıracak kayısı marmelatlı tart tarifi. Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım sözünü bir kere daha hatırlatacak kadar güzel. Malzemeler, 100 gram margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Yeteri kadar un 1 paket krem şanti 1 bardak soğuk süt 1 çay bardağı kayısı marmeladı Hazırlanışı, Margarin, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparın. Küçük tart ya da kek kalıplarına kopardığınız parçaları yerleştirin. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine tartları dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin. Tartlar piştikten sonra soğuması için bekletin. Krem şantiyi bir bardak soğuk sütle mikserle çırparak hazırlayın. Soğumuş tartları krem şantiyle doldurun. Üzerine kayısı marmeladı sürün. Buzdolabında 15 dakika beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun Notlar, Pudra şekeriniz yoksa toz şekeri robotta çekerek elde edebilirsiniz. Kayısı yerine istediğiniz türde marmelat kullanabilirsiniz. |