Konu: Sciuscieddu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.08.09, 06:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Çiçek
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 175
Konular: 67
Puan Grafiği
Rep Puanı:1138
Rep Gücü:0
RD:Çiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 21
7 Mesajına 13 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sciuscieddu

Sciuscieddu



6 kişilik Gerekli malzeme:
400 gr dana kıyma
7 adet yumurta
400 gr ricotta peyniri
4 çorba kaşığı taze kaşarpeyniri rendesi
4 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi
4 çorba kaşığı galetaunu
2 çorba kaşığı kıyılmış sarmısak ve maydanoz karışımı
2 çorba kaşığı kuru üzüm
4 su bardağı hazır tavuk suyu
1 tutam tarçın
1 tutam hindistancevizi rendesi
Tuz
Karabiber

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Üzümü yumuşaması için ılık suda yirmi dakika bekletin. 2 yumurta, galetaunu, 1 kaşık taze kaşarpeynir, 1 kaşık parmesan, tarçın, hindistan cevizi ve maydanozlu karışımın yarısını kıymaya katın. Tuz ve biber ekip köfte şeklinde yoğürun. Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Kaynar suya atıp 5 dakika haşlayın. Delikli süzgeçle alıp ayrı bir tabağa koyun. Köfteleri haşladığınız et suyunu ılınmaya bırakın.
Kalan yumurtaların sarılarını ayrı bir kaseye kırıp köpük köpük olana dek karıştırın. Çok ince rendelenmiş ricotta, kalan maydanozlu karışım, kalan taze kaşarpeyniri, parmesan peyniri ve süzülüp sıkılmış üzümü ekleyip özenle karıştırın. Tuz ve biberini ayarlayıp kar halinde çırpılmış yumurta aklarını ilave edin.
Et suyunu ricottalı karışıma azar azar dökerek ilave edin ve yavaş yavaş karıştırın. Köfteleri kalıba dizin. Üzerine hazırladığınız ricottalı kremayı gezdirerek dökün. Fırına verip 20 dakika sufle kıvamında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Çiçek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla