Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.08.09, 06:00   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Çiçek
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 175
Konular: 67
Puan Grafiği
Rep Puanı:1138
Rep Gücü:0
RD:Çiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 21
7 Mesajına 13 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Rumeli Usulü Şekerpare

Rumeli Usulü Şekerpare


MALZEMELER
3 su bardağı un
18-20 adet iç fındık (veya iç badem)
1 tutam kabartma tozu

Şurup malzemesi :

1.5 su bardağı su
17 yemek kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Şekeri su ile kaynatın. Biraz koyulaştığında ateşten çekin. Yağı hafif ateşte eritin. Yumurta, kabartma tozu ve un ilavesiyle iyice yoğrun. Ceviz içi kadar parçalara bölüp avuç içinde yuvarlayın. Hafifçe bastınlarak, üzerlerine fındık ya da badem koyun. Bir tepsiyi yağlayıp, şekerpareleri dizin, 170 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Sıcakken üzerine daha önceden hazırladığınız şurubu döküp, üzerini kapatın. Şerbetini çektikten sonra kapağını kaldırılıp servis tabağına koyun.
Çiçek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla