--->: Elaziğ Yemekleri-Yöresel Yemekler HARPUT KÖFTE
MALZEMELER :
1 kg yağsız kıyma 1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan, et ölçüsünde ince bulgur, bir avuç yarma, 1 yumurta, salça, tuz, baharat, isteğe bağlı maydonoz ve reyhan.
YAPILIŞI :
- Bütün malzemeler büyük bir leğene konulur.
-Et, soğan ve salça çiğköfte gibi yoğrulur.Daha sonra yavaş yavaş bulgur
yoğrularak ete dahil edilir.Yoğrulurken bulgurun yumuşaması için ara sıra su serpilir.
- Bulgur ve et dağılıncaya kadar yoğrulur
- Fındıktan biraz büyük parçalar bölünür.
- Başparmakla işaret parmağı arasında sıkıştırılarak tek tek tencereye dökülür.
- Ayrıca bir tencerede kaynayan yağlı ve salçalı suya katılarak pişirilir. |