Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.08.09, 21:18   #7 (permalink)
Kullanıcı Profili
enkidu
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 130
Konular: 74
Puan Grafiği
Rep Puanı:2086
Rep Gücü:0
RD:enkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
27 Mesajına 61 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Elaziğ Yemekleri-Yöresel Yemekler

HARPUT KÖFTE













MALZEMELER :

1 kg yağsız kıyma 1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan, et ölçüsünde ince bulgur, bir avuç yarma, 1 yumurta, salça, tuz, baharat, isteğe bağlı maydonoz ve reyhan.



YAPILIŞI :



- Bütün malzemeler büyük bir leğene konulur.



-Et, soğan ve salça çiğköfte gibi yoğrulur.Daha sonra yavaş yavaş bulgur

yoğrularak ete dahil edilir.Yoğrulurken bulgurun yumuşaması için ara sıra su serpilir.



- Bulgur ve et dağılıncaya kadar yoğrulur



- Fındıktan biraz büyük parçalar bölünür.



- Başparmakla işaret parmağı arasında sıkıştırılarak tek tek tencereye dökülür.



- Ayrıca bir tencerede kaynayan yağlı ve salçalı suya katılarak pişirilir.





enkidu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla