| Mehmet Rüştü Uzel Kimya Meslek Lisesi/Hakkında Genel Bilgi Tanıtımı ve Adresi Mehmet Rüştü Uzel Kimya Meslek Lisesi Mehmet Rüştü Uzel Kimya Meslek Lisesi, Milli Eğitim Temel Kanunu’nda belirtilen genel amaçlar çerçevesinde orta öğretim düzeyinde genel kültür ve meslek dersleri ile eğitim veren bir okuldur. 1946 Yılında eğitim ve öğretime açılan Mehmet Rüştü Uzel Kimya Meslek Lisesi, Kimya ve gıda sektörüne teknik insan gücü yetiştirmektedir. 50 yılı aşkın deneyim ve nitelikli eğitim kadrosu ile öğrenciler; ilgi, beceri ve yetenekleri ölçüsünde, hayata, mesleğe ve yüksek öğrenime hazırlanırlar. Okulumuz , Ülkemizdeki kimya sanayi alanında üretim ve hizmet veren kamu ve özel kurum ve kuruluşlarına , teknik insan gücü ( ara eleman ) yetiştirmek amacı ile 1946 yılında açılmıştır. Kimya Anadolu Teknik Lisesi , Anadolu Kimya Meslek Lisesi , Kimya Teknik Lisesi ve Kimya Meslek Lisesi olmak üzere bünyesinde 4 okul bulunan okulumuzda 1998 – 1999 Öğretim yılında Gıda Teknolojisi bölümü de açılmıştır. İki küçük laboratuvar ile eğitime başlayan okulumuz , 4 blokta , 24 şubesi, 11 Kimya Laboratuarı ,1 Gıda Labaratuarı, 1 Yabancı Dil Labaratuarı, 1 Fizik Labaratuarı, 1 Bilgisayar Labaratuarı, Kütüphane, Kantin, Yemekhanesi ile Eğitim ve Öğretime devam etmektedir. 24 derslik, 11 kimya laboratuvarı, 1 gıda laboratuvarı, birer adet yabancı dil, fizik ve bilgisayar laboratuvarı, Bir adet bilgisayar ve sinevizyon destekli toplantı salonu, kütüphane, yemekhane, kantin ve spor alanları ile dört blokta eğitim verilmektedir. Kimya Meslek Lisesi’nde eğitim süresi üç yıl, Teknik Lisede 4 yıl, Anadolu Teknik Lisesinde hazırlık+4 yıldır. Teknik lise öğrencileri 3. sınıfta eğer isterlerse üniversite sınavına girip, kazandıkları takdirde Meslek lisesi diploması alarak yüksek öğretime devam edebilirler. Kimya bölümünden mezun olan öğrenciler “Kimya Teknisyeni” , Gıda bölümünden mezun olanlar “Gıda Teknisyeni” unvanı alırlar. Mesleki Eğitimden sonra , okulumuz Kimya Bölümünden mezun olanlar Kimya Teknisyeni, Gıda Bölümünden mezun olanlar Gıda Teknisyeni ünvanını alırlar. Sanayimizdeki üretim ve çeşitliliğinin artması, üretilen her ürünün kalitesinin incelenmesi gerekliliği okulumuza talebi artmış ve mezunlarımız aranılan elemanlar arasına girmiştir. M.R.Kimya Meslek Lisesi,
Teknik Okullar, Beşevler - ANKARA Telefon
0312 - 213 16 67 e-posta kimyameslek@kimyameslek.com |