Konu
:
Güllü Dondurma
Tekil Mesaj gösterimi
01.07.09, 22:11
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Güllü Dondurma
Güllü Dondurma
Malzeme
:
300 gr. kokulu gül yaprağı,
3 bardak pudra şekeri,
200 gr. taze krema,
2 bardak su,
1 portakal,
1 adet vanilya.
Yapılışı:
1- Çürük yaprakları ayırdıktan sonra 200 gr. gül yaprağını bir kaba koyun.
2- Bir kap içine 2 bardak pudra şekeri, vanilya ve 2 bardak su koyup şeker eriyene kadar ateşte pişirin.
3- 200 gr. gülü bir tepsiye yerleştirip üzerine kaynar şurubu dökün.
4- Bir kapakla kapatıp karışım soğuyana kadar serin bir yerde tutun.
5- Sonra süzülmüş portakal suyunu da ekleyip buzdolabında bekletin.
6- Bu arada kalan şekeri bir başka kap içinde karamela kıvamına gelene kadar pişirip kalan gül yapraklarını tezgaha boşaltıp düzelttikten sonra soğumaya bırakın.
7- Kremayı çırpıp buzdolabındaki karışıma yedirin.
8- Bir kaba yerleştirip birkaç saat buzlukta dondurun.
9- Dondurmayı kupalara toplar halinde servis yapın.
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul