Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.07.09, 22:11   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Güllü Dondurma

Güllü Dondurma


Malzeme :
300 gr. kokulu gül yaprağı,
3 bardak pudra şekeri,
200 gr. taze krema,
2 bardak su,
1 portakal,
1 adet vanilya.

Yapılışı:
1- Çürük yaprakları ayırdıktan sonra 200 gr. gül yaprağını bir kaba koyun.
2- Bir kap içine 2 bardak pudra şekeri, vanilya ve 2 bardak su koyup şeker eriyene kadar ateşte pişirin.
3- 200 gr. gülü bir tepsiye yerleştirip üzerine kaynar şurubu dökün.
4- Bir kapakla kapatıp karışım soğuyana kadar serin bir yerde tutun.
5- Sonra süzülmüş portakal suyunu da ekleyip buzdolabında bekletin.
6- Bu arada kalan şekeri bir başka kap içinde karamela kıvamına gelene kadar pişirip kalan gül yapraklarını tezgaha boşaltıp düzelttikten sonra soğumaya bırakın.
7- Kremayı çırpıp buzdolabındaki karışıma yedirin.
8- Bir kaba yerleştirip birkaç saat buzlukta dondurun.

9- Dondurmayı kupalara toplar halinde servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla