Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.07.09, 20:31   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Etimekli Şeftali Tatlısı


Etimekli Şeftali Tatlısı

Malzemeler
2 Şeftali
1 Paket Etimek
1 Su Bardağı Şeftali Suyu
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Muhallebi için:
4 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşiğı Un
2 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
Sos için:
3 Şeftali
2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç)


Yemeğin Tarifi
Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın Etimekleri cam bir tepsiye dizin Şeftali suyu su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin
Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın
Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin Soğuduktan sonra likör ilave edin
Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın

AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla