Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.07.09, 20:23   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Devekuşu Güveç

Devekuşu Güveç Tarifi

Malzemeler

* 1 kg kemiksiz devekuşu eti, küp şeklinde doğranmış
* 125 ml sirke
* 6 orta boy kuru soğan, dilimlenmiş
* 45 ml, zeytinyağı
* tuz ve mümkünse taze çekilmiş kara biber
* 15 ml biber sosu, kühne marka tercih
* 30 ml domates püresi
* 15 ml un

Yapılışı

Eti yumuşatın, üzerine sirke dökün ve en az 30 dk. terbiye edin.Baharatını kontrol edin. Güvecin en altına zeytinyağı içine bir sıra dilimlenmiş soğan dizin. Üzerine dilimlenmiş devekuşu etlerinden koyun ve bunların üzerine de bir sıra soğan daha dizin. Kühne biber sosunu, domates püresini ve unu bir kapta karıştırın ve ve güveçin en üst kısmına koyun. 140 º C de 2-3 saat boyunca veya etler pişinceye kadar fırında pişirin. İstenirse son 30 dk.da üzerine dilimlenmiş patates eklenebilir. Güveç kasesi ile servis yapılır. Afiyet olsun !
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla