Arman Kırım Biyografisi,Arman Kırım Hayatı,Prof. Dr. Arman Kırım Kimdir? Arman Kırım Biyografisi,Arman Kırım Hayatı,Prof. Dr. Arman Kırım Kimdir? Prof. Dr. Arman Kırım (D. 1954 Söke), işletme iktisadı profesörü, iş kitapları ve yemek yazarıdır. İlköğretimini Söke Kemalpaşa ve 6 Eylül İlkokullarında gördü. Orta ve liseyi Bornova’da, dönemin adıyla İzmir Koleji’nde (Bugünkü ismi BAL) yatılı olarak okudu (1965-1972). 1976 yılında ODTÜ İşletme bölümünü, 1978 yılında İngiltere’de Leeds Üniversity Ekonomi bölümünde yüksek lisans (MA) çalışmasını bitirdi. 1981-1984 yılları arasında İngiltere’de University of East Anglia’da gelişme ekonomisi alanında doktora (PhD) yaptı. Doktorasını bitirdiği yıl İngiltere’nin Coventry kentindeki Warwick University’de öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1986 yılında ODTÜ İşletme bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Bir yıl sonra, Kasım 1987′de Doçent oldu. 1992 yılında üniversiteden istifa etti. Fed Training/DC Gardner isimli, Türkiye’nin ilk bankacılık ve yöneticilik eğitim şirketini kurdu. Bu şirketin başarısından dolayı, aynı zamanda da profesyonel eğitim sektörü gibi ülkemizde yeni bir sektörün kuruluşuna öncülük etmesi nedeniyle kendisine 1995 yılında Jaycees ve Hürriyet Gazetesi tarafından “Yılın En Başarılı Genç Girişimcisi” ödülü verildi. Yurtdışı ve yurtiçi bilimsel dergilerde çok sayıda makalesi yayınlandı. 2003 yılında yayınladığı ‘Mor İneğin Akıllısı’ isimli iş kitabı, Türkiye’de tüm zamanların en çok satan iş kitabı oldu. Çoğu çok satanlar listesine giren 15 kitap yayınladı. 2007 yılında yazdığı ‘Türkiye Nasıl Zenginleşir’ isimli kitapla Türkiye için dört başı mamur bir kalkınma ve sanayileşme stratejisi oluşturdu. Radikal Gazetesi’nin ilk çıktığı yıl bu gazetede haftalık strateji yazıları yazdı. Daha sonra strateji ve pazarlama konulu yazılarını Milliyet Gazetesi’nde sürdürdü. TV8 kanalında kendi hazırlayıp sunduğu ‘Girişimci’ isimli bir program yaptı. 2006 başında aylık ekonomi dergisi Turkishtime’da ‘Prof.Arman Kırım’la Strateji ve İnnovasyon’ isimli bir bölüm yazmaya başladı. 2004 yılında Hürriyet Gazetesi’nde, hobisi olan yemek üzerine bir sayfa hazırlamaya başladı. Hürriyet Pazar’da yayınlanan bu tam sayfa yazılarla Türkiye’nin zengin yeme-içme kültürüne yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefledi. Türk mutfağının modernleşmesi ve yaratıcı bir Türk mutfağı geliştirilmesi gerektiği tezini yazılarında sürekli olarak savundu ve yol gösterici anlamda kendi tasarladığı modern Türk yemeklerinin tariflerini ardı ardına yayınladı. Yemek yazılarında aynı zamanda mutfak tekniklerini anlatmaya özen gösterdi ve mutfakta başarının iyi teknik bilmekle, kaliteli malzemeye dayandığı tezini savundu. Yemek yazılarıyla okurlarına mutfak konusuna çok farklı ve evrensel bir bakış açısı kazandırmaya çalıştı. Kitaplarında ortaya koyduğu tezler Türkiye iş dünyasında her zaman yankı gördü. Türk iş dünyasına ‘farklılaşma’ ve ‘innovasyon’ gibi çok önemli kavramları benimseten kişi olarak tanındı. Akademisyen, öğretmen, girişimci/iş adamı, iş kitabı yazarı, konuşmacı, şirket danışmanı, aşçı ve yemek yazarı olarak çok yönlü bir yaşam sürmeye çalıştı. Çağada (d.1987) isimli bir oğlu, Zeynep (D. 2003) ve Ceylan (D. 1979) isimli iki kızı vardır. |