Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.06.09, 23:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Sude
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: İzmir
Mesajlar: 1.307
Konular: 1171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3023
Rep Gücü:0
RD:Sude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 55
155 Mesajına 199 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Zeynel Aba Biyografisi,Zeynel Aba Hayatı




Zeynel Aba Biyografisi,Zeynel Aba Hayatı

11.09.1968 yılında Tunceli’nin Pülümür ilçesi Karagöl köyü doğumluyum. İlkokul 4.sınıfı köyün ilköğretim okulunda gördükten sonra, 1976 yılında İstanbul’a yapılan zorunlu göçten sonra ilköğretimimi İstanbul’da, Sarıgazi’de tamamladım. Bu dönemlerde mandolin ve bağlama ile tanıştım, yine bu dönemlerde bayram törenlerinde saz çalıp, türkü söylemeye başladım. İlköğretimimi tamamladıktan sonra 1981 yılında Almanya’ya ailemin yanına gittim ve lise eğitimimi Almanya’da tamamladım. Yine bu dönemlerde kurduğumuz bir müzik grubu ile 6 yıl düğünlerde, gecelerde sahneye çıktık.
1987 yılında evlendim ve bu evliliğim sonucunda 2 çocuğum oldu. 1988 yıllarında ticari hayata başladığım için uzun bir süre müzik yaşantıma ara vermek zorunda aldım. 1996 yılında eşimden ayrıldım ve aynı yıllarda tekrar müziğe dönüş yaptım.

Almanya’da ilk defa enstrümanlarının tamamının akustik olduğu bir halk müziği grubu kurdum, grubumla birlikte avrupanın birçok ülkesinde konserler verdik. Bir müddet konser ve beste çalışmalarım yoğun bir şekilde devam etti.

Bunun sonucunda ortaya bir albüm çıkarmaya karar verdim, bu amaçla 1998 yılında Türkiye’ye döndüm, aynı yıl içersinde albüm çalışmasını tamamladık ve bizi sevenlere sunduk. Daha sonra bir çok sahne çalışması ve konserim oldu, yaklaşık 1 yıldır Cem Radyo’da program hazırlayıp sunuyorum. Programım büyük bir beğeni ile dinlenmekte. Sizlere de dinlemenizi tavsiye ederim, “Zeynel Aba ile Anadolu Ezgileri

Hobilerim: Başka kültürleri tanımak, seyehat etmek, yemek yemek, yüzmek, okumak ve ata binmek.

Fobilerim: Uçaktan çok korkarım, asansöre binmekten ve aç kalmaktan korkarım.

Tüm dinleyecilerime sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Zeynel Aba

Not: İnternetten alıntıdır.
Sude isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla