--->: Yönetim Bilgi Sistemi 2007 Final Sınavı Soruları ve Cevapları Final Soruları 1- YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI HANGİ YAKLAŞIM İÇİNDEDİR?
TEKNİK YAKLAŞIM 2- ÜRETİM PLANLAMA KONTROL ...
ÜRETİM BİLGİ SİSTEMİ 3- BEYAZ EŞYA MAĞAZASINDA KULLANILAN BİLGİSAYAR AĞI?
YEREL ALAN AĞI 4- 4 TEMEL KÜRESEL STRATEJİ DEN DEYİLDİR?
ULUSAL STRATEJİ 5- YABANCI ŞİRKET ... ?
DAĞITILMIŞ SİSTEM 6- OSI MODELİNDE ELEKTRİKSEL VE MEKANİK OLARAK HANGİ KATMANDA YER ALIR?
FİZİKSEL KATMANDA 7- DÖNÜŞTÜRME YAKLAŞIMLARINDAN DEYİLDİR?
PARALEL,PİLOT,AŞAMALI,SOGUK DUŞ HARİCİ 8- ALTERNATİF SİSTEM GELİŞTİRME YAKLAŞIMLARINDAN DEYİLDİR? 9- SOMUT FAYDALARDAN DEYİLDİR?
ÖRGÜT ESNEKLİĞİNİN ARTMASI 10- YATIRIM PROJESİNDE DEGERLENDİRİLEN MODELERDEN DEĞİLİR
PORTFÖY ANALİZİ 11- İNSAN BEYNİNİN FİLE GİBİ ÖRÜLMÜŞ BİRBİRİYLE BAĞLANTILI İŞLEM ELEMANLARI AĞINDAN ESİNLENEREK GELİŞTİRİLMİŞ YAZILIMLARDIR?
SİNİRSEL AĞLAR, 12- BULAŞIR BULAŞMAZ HEMEN ÇALIŞMAZLAR.KOMUT VERİLİNCE ÇALIŞAN VİRÜSLERE NE DENİR?
TROJEN VİRÜS 13- BİLGİSAYARIN FİZİKSEL PARÇALARINI HAREKETE GEÇİREN ?
YAZILIM 14- Yapılandırılmamış karar problemi Bütçe hazırlama 15- Fiziksel özelliklere dayalı güvenlik denetimlerinde olmayan kullanıcının boy uzunluğu 16- Bilgi sistemine yapılan yatırımın somut faydası olmayan örgüt esnekliğinin artması 17- Geleneksel proje değerleme modeli olmayan portföy analizi 18- İletişim ortamını az kullanan fotoğraf stüdyoları 19- İnsan beyniyle file gibi örülmüş yazlım sinirsel ağlar 20- İlgisayar kültürü yeterli olmayanlara olanak sağlayan yazılım paker programlar 21- Eski sistemdem yeni sisteme dönüştürme yaklaşımı olmayan dikey 22- Geri ödeme süresi ile ilgili hangisi yanlıştır? yatırımın kendini ne kadar hızlı ödeyebileceğini gösterir . 23- Aşağıdakilerden hangisi Bilgisayarın Donanım birimini harekete geçirir?
C : YAZILIM 24- İşletmede üretilen mamullerin, hizmetlerin ve bunlara ilişkin girdilerin işletme içindeki fiziksel akışlarına ilişkin bilgileri sağlamaya yönelik bilgi sistemidir?
c : Üretim Bilgi Sistemi 25- Aşağıdakilerden hangisi Bilgisayarın içine girdiğinde hemen çalışmayan ancak onunla ilgili herhangi bir yazılım yada kodun çalıştırılmasıyla harekete geçen ... ?
C : Trojan Virüsleri 26- Aşağıdaki bilgi sistemi güvenlik önlemlerinden hangisi en güvenilirdir gibi birşey vardı.
C: Göz taraması 27- İnsan beynine benzeyen file gibi örülmüş birbirleriyle bağlantılı işlem elemanları aşağıdakilerden hangisidir?
C: Sinirsel Ağlar 28- Aşağıdakilerden Hangisi Bilgi Sistemlerine yapılan Soyut faydalardan biridir?
BCevabım: Bilgisayar Harcamalarının Azalması 29- Aşağıdakilerden hangisi OSI modelinin fiziksel bölümünü harekete geçiren katmandır?
Cevap : Fiziksel Katman |