Malzemeler:
5 bardak su(Arzuya göre et suyu)
125 gr kadar kıyma
2 diş sarımsak
Maydonoz
Tuz-karabiber
1 adet soğan
1bardak yoğurt
1 kaşık sıvıyağ
Arzuya göre erişte
1 kaşık salça
Kurunane-kırmızı biber
Yapılışı:
Kıyma,tuz,karabiber,maydonozu yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler yapın.Unlu tepside sallayın ki birbirine yapışmasın.İnce doğranmış soğanı yağda kavurun salça,tuz ve su ekleyip kaynatın.Küçük küçük kırılmış erişteleri ve köfteleri ilave edip pişirin.Erişteler pişince sarımsaklı yoğurdu çorbanın suyuyla ılıtarak ekleyin ki kesilmesin.Daha sonra ocağı kapatıp kuru nane ve kırmızı biberle servis yapın.