Yerel Yönetimler 2007 Final Soruları ve Cevapları Yerel Yönetimler 2007 Final Soruları ve Cevapları 1- Karma ekonomi *İkili ekonomi 2- Bir malın faydasının rakamlarla ölçülebileceğini *Savunan Marshall 3- Hangisi kamusal mal değildir diye bir soru *Zaruri mallar 4- Eğirim,sağlık ve konut gibi mallar eğerlendirilmiş mallar 5- İktisadi kriterlerle ilgili soruydu sanırım *Gelirlerin yerelleştirilmesi 6- Yerel yönetimlerin görevleri ile ilgili *Kentiçi yolların bakımı,onarımı 7- Firma üreteceği malın türünü miktarını saptarken neye önem verir *Özel fayda 8- Kentlerdeki yoğun nüfusun azaltılması ve genişlemenin önlenmesi *Kentlerin amenajmanı 9- Sadrazamın temsilcisi *Beylerbeyi 10- İller Bankasının görevleri: Şıkları tam hatırlamıyorum ama *kredi sağlama * teknik yardım *payların *dağıtılmasında aracılık dışındaki şık olacak 11- Belediyelin yapmaları gereken hizmetlerin tek tek belirtilmesi ilkesi *Liste İlkesi 12- İl Genel Meclisi *İlçeler adına seçilen üyelerden oluşur 13- Köy muhtarı ve ihtiyar meclisi üyelerini seçmeye hakkı olan kadın erkek köylülerden oluşan organ *Köy Derneği 14- İmece ile kaçar gün çalışılacağını kim belirler *İhtiyar Meclisi 15- Bir projenin planlama v.s aşamalarında kamunun ve yerel topluluk üyelerinin katılabilmeleri *Proje demokrasisi 16- Ulusal düzeydeki yarı kamusal mal *Yükseköğretim. 17- Fransadaki Yerel yatırımların finansmanına yönelik yardım türü *Teçhizat sübvansiyonları 18- İsviçre deki yerel yönetim yapısı *Konfederasyon-kanton-komün 19- A.B.D deki yerel yönetimlerin gelirleri ile ilgili bir soru vardı ... 20- Belediyelerle ilgili soru *Fransa örnek alınmıştır |