Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.05.09, 18:34   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Betül
Gamma Üye

Betül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 2607
Puan Grafiği
Rep Puanı:3363
Rep Gücü:0
RD:Betül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 73
92 Mesajına 232 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Muhasebe Dersi 2005 Vize Soruları ve Cevapları

Muhasebe Dersi 2005 Vize Soruları ve Cevapları

1 - İşletmelerle ilgili kişi ve kuruluşların finansal bilgi gereksinimini hangisi sağlar?
C - MUHASEBE BİLGİ SİSTEMİ

2 - Aşağıdakilerden hangisi kanıtın kalitesini belirlemede kullanılan ölçütlerden değildir?
C - ÇOKLUK

3 - Denetçinin örneklemden elde ettiği sonuçlara bakarak,iç kontrol yeterince güvenilir olmadığı halde,güvenilir olduğu kanısına varmasına ne denir?
C - BETA RİSKİ

4 - Hangisi bir analiz tekniği değildir?
C - FİZİBİLİTE

5 - Net çalışma sermayesi değişim tablosunda fon kullanımları toplamı fon kaynakları toplamından büyükse hangisi doğrudur?
C - BİR ÖNCEKİ YILIN NET ÇALIŞMA SERMAYESİNDEN (...)

6 - Net satışlar ile Satışların maliyeti eğilimi karşılaştırılırken hangisi dikkate alınmalıdır?
C - FİYAT VE MİKTAR HAREKETLERİ

7 - Mali tablolarda yeralan tüm kalemlerin paranın satın alma gücüne göre düzenlenmesini öngören yöntem hangisidir?
C - GENEL FİYAT DÜZEYİ YÖNTEMİ

8 - Hangisi Gelir tablosunun bölümlerinden değildir?
C - GELECEK YILLARA AİT GELİR VE GİDER TAHAKKUKLARI

9 - Aşağıdakilerden hangisi esas muhasebe verisi değildir?
C - TOPLANTI TUTANAKLARI

10 - 1.Yıl 15.000 Zarar,Bu yıl 45.000 kar vardır.Kardaki değişim miktarı ne kadardır?
C - 60.000 ARTIŞ

11 - Mali tablo kalemlerinin eğilim yüzdeleri nasıl hesaplanır?
C - KALEMİN DİĞER YIL TUTARININ 100 İLE ÇARPILIP BAZ YILDAKİ TUTARA BÖLÜNMESİYLE

12 - Aşağıdakilerden hangisi Özkaynaklara uygulanan uygunluk testlerinden değildir?
C - MEVCUT MENKUL KIYMETLEİN SAKLANMASINA AİT PROSEDÜRLERİN İNCELENMESİ

13 - Denetçinin örneklemi temel alan sonuçarıyla evrenin tamamı aynı yolla uyguladığı testlerden elde ettiği sonuçlar arasındaki fark olma olasılığı nedir?
C - ÖRNEKLEM RİSKİ

14 - İşletme personeli tarafından yapılan stok sayımında denetçinin uyguladığı denetim işlemi hangisidir?
C - GÖZLEM

15 - İşletmenin geçmişinden ve kültüründen etkilenen,işletmede çalışan kişilerde kontrol bilinci oluşmasını sağlayan tüm faktörler hangisidir?
C - KONTROL ÇEVRESİ

16 - Bankaların kredi vermeden önce yaptıkları denetim,hangi tür denetimdir?
C - ÖZEL AMAÇLI DENETİM

17 - Hangisi kontrol eylemi değildir?
C - YÖNETİM FELSEFESİ VE FAALİYET YAKLAŞIMI

18 - Denetim raporunun tamamlanmasından önce hangisi sonuçların değerlendirilmesi aşaması değildir?
C - DENETİM RAPORUNUN TASLAĞI HAZIRLANIR

19 - Esas faaliyet karı oranı %30 ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
C - İŞLETME ANA FAALİYET KONUSUNDA BAŞARILIDIR

20 - Aşağıdakilerden hangisi Muhasebe sisteminin karmaşıklaşmasına neden olan etmenlerden değldir?
C - YÖNETİMİN BEKLENTİLERİ

21 - Hangisi karar alıcıların kararlarını vermede yardımcı olur?
C - FİNANSAL TABLO

22 - Aşağıdakilerden hangisi Bilanço kalemlerinde değişiklik yaratmaz?
C - İŞLETMENİN HAMMADDE KULLANMASI

23 - Hangisi Parasal kalemlerden biridir?
C - GELİR TAHAKKUKLARI

24 - Yüzde yöntemiyle analiz tekniğinde Gelir Tablosunda hangisi 100 olarak kabul edilir?
C - NET SATIŞLAR

25 - Muhasebe verileri neye göre üretilir ve raporlanır?
C - GENEL KABUL GÖRMÜŞ MUHASEBE İLKELER
Betül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla