Tiramisu
Malzemeler :
muhallebisi için:
1 adet pastaban (hazır kek)
1/2 kg süt
1 paket labne peynir (400 gr)
1 paket krema (200gr)
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
1/2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
keki ıslatmak için:
3 yemek kaşı nescafe
1.5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı kahve likörü
2 yemek kaşığı toz şeker
üzerini süslemek için:
1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı :
*Süt, un, şeker karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına geldiğinde vanilya ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
*Muhallebi soğuyunca içine labne peynir ve krema eklenip mikserle pürüzsüz olana dek çırpılır.
*Krem şanti toz olarak ilave edilip çırpmaya devam edilir.
*Ilık su, nescafe, 2 yemek kaşığı toz şeker karıştırılır.Pasatabanın bir parçası ıslatılır.Muhallebinin yarısı kekin üzerine yayılır.Diğer kek te ıslatılarak muhallebinin üzerine kapatılır.Kalan muhallebi kekin üzerine dökülür, kakaoyla süslenir.
*Buzdolabında 1 gece bekletilir.