Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.04.09, 11:29   #6 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Hib (menenjit) Aşıları

HİB (MENENJİT) AŞILARI

- Hib aşısı inaktive (ölü) bir aşıdır.

- Hib aşıları ilk kez 1985 yılında Amerika’da “saf polisakkarid aşı” olarak ruhsat almıştır ancak bu aşılar 18 aylıktan küçük çocuklarda etkin olmadığı ve ciddi Hib hastalıkları en yoğun 2 yaş altındaki çocuklarda görüldüğü için yerini küçük çocuklarda etkin bağışıklık sağlayan Hib konjuge aşılarına bırakmıştır.

- 1990 yılından itibaren küçük çocuklarda kullanılmak üzere “Hib konjuge aşısı” ruhsat almıştır. Hib aşıları ile 2-3 doz aşılama sonrasında çocukların %95’inden fazlası koruyucu antikorlar elde etmektedir.

- Hib aşılarının hastalıktan korumadaki etkinlikleri %95-100 olarak tahmin edilmektedir.

- Hib hastalığı en çok iki yaşından küçük çocuklarda görüldüğü ve bağışıklık sistemi henüz güçlenmemiş olan çocuklarda ciddi seyredebildiği için prematüre bebekler de dahil olmak üzere, çocuklara 2 aylıktan itibaren bir yada ikişer ay ara ile 3 doz Hib aşısı uygulanması önerilmektedir. Üç dozluk bu primer bağışıklamanın sonrasında bebek 18. aylık olduğunda tekrar dozu yapılmalıdır.

- İlk defa Hib aşısı uygulanacak olan 6 aylıktan büyük bebeklere bir yada iki ay ara ile iki doz Hib aşısı ve 18 aylıkken tekrar doz uygulanması önerilmektedir.

- İlk defa Hib aşısı uygulanacak bir yaşından büyük bebeklere tek doz Hib aşısı uygulanması yeterli olacaktır.

- Hib konjuge aşıları tek başına olabildiği gibi difteri, tetanoz, boğmaca aşısı ile beraber dörtlü aşı şeklinde veya difteri, tetanoz, boğmaca, inaktive çocuk felci ile beraber beşli kombine aşı şeklinde bulunabilmektedir.

- Hib aşısı diğer çocukluk çağı aşıları ile birlikte güvenle uygulanabilmektedir. 5 yaşından büyük çocuklara rutin olarak Hib aşısı önerilmemektedir.

- Erişkinlerde Hib aşısı invazif Hib hastalıkları açısından yüksek risk altında bulunan orak hücreli anemi, lösemi, HIV enfeksiyonu, immün yetmezlik, kanser kemoterapisi alanlar ve dalağın alınması gibi durumlarda tek doz olarak uygulanmalıdır
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla