Okudum da Okudum da Tozu, dumanı, romanı Okudum da Azı, çoğu, zoru, yalanı Okudum da Mazlumu zorlayanı Okudum da Mücrimi pohpohlayanı Okudum da Gördüm papazını faydasız köyün Gördüm acı su kurnazını Okudum da Bilgiyi saymazını Okudum da Yeniliğe aymazını Sarı liraya, ete, kemiğe, şana şöhrete doymazını Okudum da Çamurda kaymazını Okudum da Ateşte yanmazını Köleliği, beyliği, hanlığı Adam gibi adamlığı Gelip geçici sultanlığı Kanunsuz kahramanlığı Namuzsuz imanlıyı Her yöne yanlıyı Okudum da Doğuştan zanlıyı Okudum da Elleri kanlıyı Okudum da Candaki canlıyı Okudum da Tozu, dumanı, romanı Okudum da Azı, çoğu, zoru, yalanı Okudum da Mazlumu zorlayanı Okudum da Mücrimi pohpohlayanı Okudum da Gördüm papazını faydasız köyün Gördüm acı su kurnazını Okudum da Bilgiyi saymazını Okudum da Yeniliğe aymazını Sarı liraya, ete, kemiğe, şana şöhrete doymazını Okudum da Çamurda kaymazını Ateşte yanmazını Köleliği, beyliği, hanlığı Adam gibi adamlığı Gelip geçici sultanlığı Kanunsuz kahramanlığı Namuzsuz imanlıyı Her yöne yanlıyı Okudum da Doğuştan zanlıyı Okudum da Elleri kanlıyı Okudum da Candaki canlıyı Okudum da... Sezen Aksu |