malzemeler:
2 yumurta
1su bardagı ılık su
tuz
aldigi kadar un
mantı hamuru gibi olacak
ic malzeme:
5 buyuk patates
bir büyük soğan
pulbiber,karabiber,tuz
sosu:
1 yemek kassığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
yapılışı:
Yukardaki malzemeleri yoğurup, 3 beze yapıp, bezeleri oklava ile açın, çay bardağı yardımıyla kestiğiniz yuvarlak hamurların içerisine iç malzemeden koyup kenarlarina parmağınızla sıkı sıkı bastirin açılmasın. Kaynayan tuzlu suya atın ve pişene kadar haşlayın. Süzgeçle servis tabagına alıp üzerine hamurun suyundan 3 kaşık ekleyerek hazırladığınız sosu pişirdiklerinize gezdirerek yedirin.
Servis tabaklarına alıp, üzerine tereyağı döküp servis yapın, isteyende sarmısaklı yoğurt ve bir miktar sosla süsleyebilir.
Afiyet olsun
alintidir...