| Samsa Tatlısı Samsa Tatlısı 200 gr milföy hamuru
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet yumurta beyazı
Şerbeti için :
1.5 Su bardağına yakın tozşeker
1 Su bardağına yakın su
Yarım limon Hazırlanışı * Milföy hamurunu 2 milim kalınlığında açın.
* Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun.
* Rulo biçiminde sarın.
* Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin.
* Küçük kesin.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 50 dakika pişirin.
* Fırından çıkardıktan sonra kaynamakta olan şerbeti dökün.
* Soğuduktan sonra servis yapın.
* NOT : Bu tatlının özelliği tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi. --------------Tualimforum İmzam-------------- |