Mercimekli Kabak (İçel) 1 su bardağı yeşil mercimek 5 kabak 2 orta boy soğan 1.5 su bardağı su 2 çorba kaşığı domates salçası Yarım kahve fincanı zeytinyağı 4 diş sarımsak 3-4 çorba kaşığı limon suyu Tuz 1. Mercimeği akşamdan ıslatın. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup küp küp doğrayın. Kabakları temizleyip iri küpler halinde doğrayın. 2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Mercimek ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca kabakları ekleyip 30 dakika pişirin. Tuz serpip karıştırın. 3. Sarımsakları soyup ezin. Limon suyu ve sarımsağı bir kapta karıştırıp yemeğe ilave edin. Tencereyi ocaktan alıp servis yapın.