Tirit TİRİT (Bayram Tiridi) Ölçüler: 1 kg. kemikli et 2 baş kuru soğan 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşık yağ 1 avuç pirinç Yapılışı : Et yıkanır, bir tencereye kona*rak ateş üzerinde bıraktığı suyu çektirilir. Yağ ve halka şeklinde doğranmış soğan ilave edilerek kızartılır, sulandırılmış salçayla da bir iki kez karıştırıldıktan sonra üzerine bol miktarda su ilave edilir, pişirmeye yakın tuz atılır. Pişen ete ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilâve edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Pişen yemek servis tabağına alınır, üzerine kara*biber dökülerek servis yapılır. Not: Özellikle bayram sabahlan kahvaltı yenine hazırlanan bir yiyecek olduğu için bayram tiridi denmektedir. |