ŞARKÖY’ÜN GÖCELİ KAPAMASI
1 kuru soğan
1 kg. tavuk
3 su b. pirinç
1 su b. göce
1 çorba k. salça
tuz, karabiber
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Tencerenize parçalanmış tavuk etlerini ya da
tavuk bagetleri sıvıyağ ile birlikte alın. şöyle bir
çevirip üzerine soğanı birlikte yemeklik doğrayarak
alın.sotelendikten sonra salçasını ilave edin. üzerine
bolca sıcak su ilave ederek pişmeyebırakın. fırın kabına
pirinci yıkayarak alın. üzerine bir taşım kaynatılmış
buğdayı ilave edin. pişen tavuk etlerini suyu ile birlikte
üzerine boca edin. tavuk etlerini eşit bir şekilde pirincin
üzerine yerleştirin. tuzunu ilave edip fırında 180 derecede
tüm suyunu çekup pirinçler kıvam alana kadar pişirin.
sıcak sıcak servis yapın. kocaman bir tepsi pilavlı tavuk
hem nefis hem de ekonomik..en son üzerine karabiber
serperek ikram edin.