| DARTILI KEŞKEK-Sakarya DARTILI KEŞKEK Süt (dartı yapmak için) 6-7 Litre Tavuk 1 Adet Aşurelik Buğday 1/2 Kilogram Soğan 1 Baş Orta Boy Tuz 1-2 Tatlı Kaşığı Su 1,5 Litre (6 Su Bardağı) Tereyağı 2 Yemek Kaşığı Karabiber Çay Kaşığının Ucuyla Kırmızı Biber Çay Kaşığının Ucuyla Yurdumuzun birçok yöresinde yapılan Keşkeğin, Sakarya yemek kültüründe ayrı bir yeri bulunmaktadır ilde özellikle düğünlerde yapılan özel günlerin vazgeçilmez yemeği olan keşkek ağır, hatırlı misafirlere yapılan özel bir yemektir. Herkesin yapamadığı keşkek, yemek olarak ayrı bir ustalık ve maharet gerektirmesi nedeniylede oldukça önemlidir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |