Osmaniye Yemekleri-Yöresel Yemekler SÖĞÜRME Malzemesi 1 kg patlıcan1 kg soğan1 kg yeşil biber Yapılışı Bu malzemeler közde pişirilir. Daha sonra ufak,ufak doğranır. Ekşi, tuz ve biber ilave edilerek karıştırılır. Afiyetle yenir. Çakıldaklı (Osmaniye) Yarım kg biber Yarım kg patlıcan Yarım kg fasulye Yarım kg domates Yarım kg dövme Yarım kg nohut 2 tane patates Biber, patlıcan, fasulye ve domates ufak ufak doğranır.Dövme ve nohut iyice yıkanır. Isıtılmış su tencereye aktarılır. Bu malzemeler piştikten sonra sarımsak dövülür. Salça, nane ve yağ karıştırılıp tavada kavrulur. Çorbanın üzerine dökülür ve çakıldaklı çorbamız yemeğe hazır olur. --------------Tualimforum İmzam--------------
Konu ASYA tarafından (17.12.08 Saat 16:25 ) değiştirilmiştir..
|