YUMRU KÖFTE (Cep köftesi)-Malatya YUMRU KÖFTE (Cep köftesi) Ölçüleri: 300 gr. yağsız iki kere çekilmiş kıyma 3 su bardağı orta bulgur 1 baş kuru soğan 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz Tuz-karabiber Yapılış: Geniş bir kapta bulgur, kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, ince küp şeklinde doğranmış soğan su ilavesi ile yarım saat yoğrulur. Hamur kıvama gelince 1,5-2 fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır. Diğer tarafta bir tencereye 5-6 bardak su konur, tuz atılır, kaynamaya başlayınca köfteler içine salınarak haşlanır. Suyu süzülerek servis tabağına alınır. Sıcak veya soğuk servis yapılabilir. Not: İstenirse yağda boş olarak veya yumurtalı yağda kızartılarak servis yapılabilir. Afiyet olsun --------------Tualimforum İmzam-------------- |