PALIZA, BANDIRMA VE MUSKA-İçel PALIZA, BANDIRMA VE MUSKA Palıza: iyice olgunlasmıs üzüm toplanır. Bir torba içerisinde suyu sıkılarak çıkarır. Bu su kazan içerisine dökülerek bir miktar beyaz toprak ilave edilir. Bu üzüm suyu durulunca baska bir kazana alınır. Normal bir ateste pekmez kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Daha sonra indirilip biraz bekletilir. içerisine yeteri kadar nisasta ve seker ilave edilir. Bu karısım yaklasık iki saat kaynatılır. Üzüm suyunun bu sekilde hazırlanısına palıza, önceden hazırlanmıs ipteki ceviz veya fındık "in kaynatılan palızanın içerisine batırılıp çıkarıldıktan sonra bir yere asılarak bir hafta kurutulmus haline bandırma, palızanın temiz bir bez üzerine yufka ekmek kalınlığında serilmisine bu sekilde kurutulmus halinin küçük kareler seklinde kesilerek içine ceviz içi veya fındık içi konularak üçgen seklinde durulup piyasaya verilmis haline muska denir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |