SUSAMLI KÖFTE-İçel SUSAMLI KÖFTE
Malzemeleri: 1 kilo bulgur, 250 gr susam, 2 çay bardağı sıvı yağ, 2 bas soğan, 1 kasık salça, 1 tatlı
kasığı kimyon ve yeteri kadar tuz, 1 bağ maydanoz Yapılısı:
l kilo bulgur bir tepsi içerisine ılık sula ıslanıp üstü örtülür. 250 gr susam kavrularak
dövülür. Soğanlar ince sekilde doğranarak 2 çay bardağı yağ ile kavrulur. Üzerine salça
ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Islanmıs olan bulgurun üzerine doğulmus olan
susam ilave edilir. Tavada hazırlanan yağ soğan ve salça beraberce yoğrulur. Biraz
yoğrulduktan sonra ince kıyılmıs maydanoz ve kimyon ilave edilerek yoğrulmaya devam
edilir. Belirli bir yumusaklığa geldikten sonra servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |