TATAR ÇORBASI-İçel TATAR ÇORBASI-İçel Malzemeleri: 250 gr kıyma et, 1 bas soğan, 1 yumurta, 1 kilo un, 50 gr yağ Yapılısı:
Yumurta, tuz , su ve un"dan elde edilen hamur ıslatılmıs bir peçete ile sarılarak 10 dakika
bekletilir. Bilahire tahta üzerinde yufka seklinde açılan hamur küçük kareler halinde
kesilir. Diğer tarafta yağda kavrulan soğan kıyma ve tuz hamurların ortasına konarak
üçgen sekline getirilip kapatılır. Kaynamakta olan et suyuna atılıp pisirilir. Bir süre
soğumaya bırakılır. Bu esnada yağ eritilir. Salça ilave edilir, nane atılır. Yağ, salça ve
nane karısımı üzerine dökülür. Servis esnasında çırpılmıs yoğurt ilave edilerek sofraya
konur. --------------Tualimforum İmzam-------------- |