İçli Köfte
Malzemeleri:
3 kilo bulgur, 1 kilo kıyma et, yarım kilo döğmelik et, yeteri kadar soğan, bir tatlı kasığı
karabiber, 1 tatlı kasığı kırmızı biber, 1 ,5 yemek kasığı biber salçası, 1 ,5 su bardağı katı
yağ, 2 demet maydanoz, 3 bardak un.
Yapılısı:
Soğanlar doğranarak kıyılır. Salçası, yağı, tuzu, biberi ve karabiberi kıymayla birlikte ilave
edilir. Kıyılan soğan ve kıyma pembemsi bir renk alana kadar kavrulur ve soğumaya
bırakılır. Diğer tarafta bulgur ıslanır, döğmelik et, un ilave edilerek belli bir kıvama kadar
yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler fincan sekline gelinceye kadar
parmakla oyulur. Oyulduktan sonra soğuyan kıyma oyulan köftenin içerisine bir miktar
konur ve ağzı kapatılır. Bu suretle olusturulan köfteler kaynayan suyun içerisine atılır. 15-
20 dakika sonra çıkarılarak servis yapılır.